2009. szeptember 4., péntek

Elkezdődött a körténk szezonja. Csak úgy roskadozik a gyümölcsöktől a fa! Lassan könyörögnöm kell mástól befőttes üvegekért, mert nagyon híján vagyok, de kitől kérjek? Várom a felajánlásokat. :D

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

nekem nincs, mindet teleraktam már.Andrika

ilike írta...

Miket raktál el? Viccnek írtam a felajánlást, szerintem most mindenkinek kell. :)

margit2 írta...

Nagyon guszta az üvegekben a körte. Nekünk még nincsen sok, de próbaképpen eltennék egy-két kis üveggel. Te hogyan teszed el?

dédike írta...

Öt literes jó lesz!A többi tele van!
DÉDI

ilike írta...

Margit, sima forró cukros forró vizet töltök a gyümölcsökre, majd celofán, rá a szalicil, arra a fedő, majd vizben lassan melegítem, a forráspont után kb. még 20 percig, majd hagyom ebben kihűlni. Semmibe nem teszek tartósítószert, lekvárhoz pl. ha nincs fedő, akkor a szalicilt 2 celofán közé teszem. Ez az ötlet anyósomtól jött tavaly, és bevált.

Egyébként héjjal még sosem tettem el, idén próbálom először. Szeretném kitapasztalni a legegyszerűbb eltevési módszereket :D . Ha netán elkezd romlani, gyorsan főzök belőle lekvárt. Azért remélem nem lesz baja, szerinted?

ilike írta...

ÓÓÓ Dédike, ha tudnád hogy örülnék annak az 5 literesnek!!!

Lassan jön a birsalma is, egy utcabeli néni akit mindig felveszek és felhozom hozzánkig, úgy akarja meghálálni a "kedvességemet" , hogy felajánlott egy halom birsalmát, neki úgyis rengeteg van.

Meg is ragadom az alkalmat, ha tudtok birsalmasajt receptet, köszönettel venném.

margit2 írta...

Köszi, hogy leírtad. Én is így tettem el, amikor még üvegekbe is raktam el.... A lekvárra én a száraz dunsztból való kiszedés után még egyszer teszek celofánt, vagy tekerős tetőt.... A szalicil is jó ötlet rá, már nekem is mondta a férjem nagyija valamikor, de meg is feledkeztem már róla!... Köszi az emlékeztetőt! :-)

... A héjas módszeredre is kíváncsi leszek,hogy beválik-e?...

ilike írta...

Margit, mibe teszel még el üvegeken kívül? érdekel, üveg híján. :D

Renata Kalman írta...

Én is így voltam, amikor kellett nem volt elég üveg...
A körtét viszont szívesen vennék néhány ládával, mert a körtelé, az aszalt körte, a körtebefőtt...ne is folytassam, szóval nagyon finom!
És persze frissen, meg sütibe is...

Saját fotó
Porszem vagyok a Világegyetemben.

Blog Archive