2009. december 19., szombat


Kicsit tartottam attól hogy látványra nem lesz ízléses a nutellás beigli, de úgy gondoltam hogy ízre mindeképpen fenomenális lesz. Ez így is lett. Isteni sütemény, bár a mogyoró feltörése és pörkölése eltartott 1 órán át. Megérte!
Nutellás beigli

Tészta hozzávalói 1 rúdhoz:
25 dkg liszt 2 dkg porcukor 10 dkg sütőmargarin 0,5 kávéskanál só 1 tojás sárgája 1 dkg élesztő 0,5 dl hideg tej
Töltelék hozzávalói: kb. 12 dkg darált háztartási keksz kb. 12 dkg őrölt pörkölt mogyoró kb. 22 dkg Nutella
Tészta készítése: A tejben feloldjuk az élesztőt, a cukrot és a tojás sárgáját. A többi hozzávalót összemorzsoljuk, majd az egészből tésztát gyúrunk. A tésztát hűtőben letakarva pihentetjük. Töltelék készítése: Az alapanyagokból nem túl lágy tölteléket keverünk. A tésztából liszt nélkül téglalapokat nyújtunk. A tölteléket a tésztára kenjük, hogy a szélein ujjnyi tészta szabadon maradjon. A tészta rövidebbik oldalait visszahajtjuk, hosszabbik oldalról pedig feltekerjük. 1 egész tojás elegyével vékonyan megkenjük a beiglit és száradni hagyjuk, majd erre újabbat kenünk, majd langyos helyen, lassan kelesztjük a tésztát. 180 °C-on készre sütjük.

4 megjegyzés:

andi írta...

Itt is jól néz ki :))

andi írta...

Ünnep, oly szép a gyertya, ha ég,
A szeretet asztalánál ott ülünk mindannyian.
Hó és hideg, de a szándék meleg,
A kevés is több lesz, ha a szíved adod bele.

nagyon boldog karácsonyt!! :)

ilike írta...

Köszönöm szépen itt is Andi! :)

andi írta...

Boldog Új Évet!!!!
remélem jól vagytok,jól telnek a napjaid :)

Saját fotó
Porszem vagyok a Világegyetemben.

Blog Archive