2010. február 25., csütörtök


Szerettem volna ismét egy könnyű és gyors ebédet enni, így tárkonyos-tejfölös krumplileves készült reszelt nyers céklával és nyers brokkolival.

6 megjegyzés:

Szamóca írta...

De szuper ez a brokkolisaláta!
És a család férfitagjai is megették? Mert nálunk az a tapasztalat a fiúknál, hogy ami nyers és ropogós az fúj. :-)

ilike írta...

ááá, dehogy ette meg, meg sem kérdeztem, sőt, csak magamnak főztem. Nézegette hogy mi az a szörnyűség a tányérban, de nem mert rákérdezni. :D A férjem legszívesebben húst hússal enne, pedig anyósom nem így főzött neki! Kifejezetten egészségesen, a hús számított köretnek, főként gabona és zöldség volt az ebéd egész gyerekkorában. Nem is értem mi történhetett vele, én azt hittem hogy a gyerekkorban kialakult szokások dominálnak a felnőttkorban is. én már így ismertem meg. Szerencsém van hogy szinte mindent megeszik azért, de az én nyers dolgaimat amikkel mostanában kíséretezek, messze elkerüli.

Szamóca írta...

Jól van, Ilike, akkor megnyugodtam, hogy a te férjed sem annyira különb ilyen téren! :-)
A férjem sem eszi a dolgaimat, sőt, meg sem kérdezi, hogy mit eszek, vagy, hogy neki mit főztem, mert inkább nem is akarja tudni, miből van.
Én is úgy tudtam, hogy a gyerekkorban kialakult szokások dominálnak, de talán az is lehet, hogy amit gyermekkorában nem kapott meg, most arra vágyik igazán, nem? Erre már több példát is láttam így az étkezés terén, azért gondolom, hogy a férjednél is ez lehet a hússal.
Ja, és jó kísérletezgetést, aztán tegyél fel minden ilyen furcsaságot ide a blogra is! :-)

Renata Kalman írta...

Brokkolit én is sokszor főztem az utóbbi napokban/hetekben. Én levesnek. Borsóval.
Lehet, hogy keserűnek találja a párod.

Nálunk a rokonság mondja, hogy van: rendes étel meg vega...

pitypang írta...

Ilike,van a főzős blogomban neked valami:)!!!!nézd meg :),szeretettel adom :)

ilike írta...

Szamóca, nem tudom mi van a férjemmel, de egy biztos, naponta több adag húsra van szüksége. Valahol írtam azt hiszem, hogy ő egyszer kipróbálta a húsmentes életet néhány hónap erejéig.

Renáta, lehet hogy ha én is vegyes zöldségekkel főzném az ételt, talán még a brokkolit is megenné. :) Rendes étel és vega, nagyon tetszik. :)

Andi, köszönöm! :)

Saját fotó
Porszem vagyok a Világegyetemben.

Blog Archive