2009. szeptember 29., kedd


Amerikai almás pite (átvariálva saját ínyünk szerint)
20 dkg finomliszt
12 dkg rizsliszt
10 dkg cukor
15 dkg vaj
70 dkg alma (tisztán megpucolva, kivágott magházzal 70 dkg )
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
csipetnyi só
18 dkg finomlisztet, 12 dkg rizslisztet, sót, 1 dkg cukrot, 15 dkg vajat, 4 evőkanál hideg vizet összegyúrunk, majd fél órára betesszük a hűtőbe.
A tészta 2/3-át kerekre kinyújtjuk, és kibéleljük vele a pite formát. Megszurkáljuk villával, majd ismét a hűtőbe tesszük.
Az almákat megpucoljuk, kivágjuk a magházukat és vékony szeletekre szeljük.
A maradék cukrot és lisztet összekeverjük, majd elkeverjük az almával. Ráhalmozzuk a tésztára, majd a megmaradt 1/3 rész tésztát kinyújtjuk, ráterítjük a töltelékre, megszurkáljuk, és megkenjük a tojássárgája és tej keverékével.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on 45 percig sütjük.

2 megjegyzés:

margit2 írta...

Nagyon guszta a fotó róla! Fini lehet így! :-)

ilike írta...

Finom volt, másnap már újra követelte a férjem. :)

Saját fotó
Porszem vagyok a Világegyetemben.

Blog Archive