Amerikai almás pite (átvariálva saját ínyünk szerint)
20 dkg finomliszt
12 dkg rizsliszt
10 dkg cukor
15 dkg vaj
70 dkg alma (tisztán megpucolva, kivágott magházzal 70 dkg )
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
csipetnyi só
18 dkg finomlisztet, 12 dkg rizslisztet, sót, 1 dkg cukrot, 15 dkg vajat, 4 evőkanál hideg vizet összegyúrunk, majd fél órára betesszük a hűtőbe.
A tészta 2/3-át kerekre kinyújtjuk, és kibéleljük vele a pite formát. Megszurkáljuk villával, majd ismét a hűtőbe tesszük.
Az almákat megpucoljuk, kivágjuk a magházukat és vékony szeletekre szeljük.
A maradék cukrot és lisztet összekeverjük, majd elkeverjük az almával. Ráhalmozzuk a tésztára, majd a megmaradt 1/3 rész tésztát kinyújtjuk, ráterítjük a töltelékre, megszurkáljuk, és megkenjük a tojássárgája és tej keverékével.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on 45 percig sütjük.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta a fotó róla! Fini lehet így! :-)
Finom volt, másnap már újra követelte a férjem. :)
Megjegyzés küldése