Idén többféle birsalmasajtot készítettem, diósat és karamellizáltat is, ami piros lett. :D
2009. október 25., vasárnap
Bejegyezte: ilike dátum: vasárnap, október 25, 2009
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Bejegyezte: ilike dátum: vasárnap, október 25, 2009
5 megjegyzés:
Mustosat nem látok!
Ilike!
Meddig áll el?
Én elvesztettem a birsalmakészítés egyszer jól bevált módszerét. Évekkel ezelőtt csináltam, olyanra amilyennek lennie kell. De évek óta nem jön össze, pedig visszatértem már a sokcukros verzióhoz. Nem lesz opálosan áttetsző, pedig főzöm-főzöm és bepenészedik. Most kinn a teraszon vár az idei adag, még nem tudom megmarad-e.
és hoztam valamit:
http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/11/blog-baratnos-dij.html
Nekem eddig az vált be hogy nem átpaszíroztam hanem botmixerrel daráltam össze. Így nem lesz áttetsző, de sokkal egyszerűbb a készítése. Remélem sokáig eláll, mert sokat csináltam, hogy télen süteményekbe is tehessem. Viszont a nővérem próbálta kevés cukorral, de nem állt össze neki. A 60 dkg bevált mint minimális mennyiség, de még ez is rengeteg sajnos. Ő fruktózzal készíti.
Képzeld a legutóbbi jól sikerült!
Tettem belőle kekszgolyóba is.
Megjegyzés küldése